Thursday, January 13, 2011

2011-It's now or never..


Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah..
2011
Sehingga sekarang, aku bersama org2 y tsayang masih lagi dipanjangkan umur untuk menenmpuh kehidupan dunia ini...

Umur semakin dimamah masa,

Sering soalan ini timbul di benak hatiku..

Apakah y dibuat selama ini?

Adakah cycle life aku..

Lahir-Hidup-Mati
x ubah seperti hidupan lain; haiwan dan tumbuhan

Dan..
soalan yang paling,paling, paling
(3kali paling-level ta'kid y teratas)
ta'kid= pengukuhan/emphasise (arabic grammar)

berbalik semula...
paling, paling, paling aku suka ialah yang ada pada gambar ini..


"Masih Punya Karat-karat Jahiliyyah Dalam Diri?"

Emmm..tepuk dada, tanya iman..
Bagiku, masih terlalu banyak..

Jadi, apa perlu buat??

Go and seek for the answer..
It's now or never..



Wallahu'alam.

8 comments:

tulip putih said...

agree!! T_T

byk lagi jahiliyyah yang terlekat.

jom berusaha tanggalkan.

cube baca muntalaq bab 1. best:)


jzkk 4da visit yer husna/una? :)

n 4da words too, bot syed qutb tu.

sgttt ZASS!.

mge Allah lindung n jaga kita sgt2 iAllah

umi said...

LIKE..:)

~HuSnA ZuBiR~ said...

tulip putih~
betul..byk lagi..jahiliyyah= perkara y bukan islam..mcm cerita, abu zar dan bilal..itu pun dan kira jahiliyyah kan..

insylh, sy baca..skrg ni, suka jugak bca blog2 sisters..ada input :)
ameen..moga Allah lindung kita..

~HuSnA ZuBiR~ said...

umi~
^_^

uyaya said...

unana!! nice entry :) ilmiah.. nanti kan, nanti kan.. nak tak kita tangkap gambar2 camtu then jadikan poster?? best kan! :)

~HuSnA ZuBiR~ said...

uyaya~
huhu.."nanti kan, nanti kan.."
insylh2..suka tgkap2 gmbr nih..tp klu nk y gmbr blurry, dslr ler..kameraku xdapek nak nolong..huhu..kumpul gmbr ltak dlm album ^^

uyaya said...

alaaa na! kamera kau best lah! aku suka :D hehehe.. btw, aku baru je beli album gambar last week. hehehe.. rindu kau lah na :'(

~HuSnA ZuBiR~ said...

uyaya~
huhuh..ko suka eh..aku ada satu cter sal kamera nih..nnt ak gtau..huhu...rindu uya jugak..hah..apelagi, ltak la gmbr aku byk2 dlm album tuh :P