Friday, April 20, 2012

konsep berterusan

fuhhh...sudah lama tidak menulis di sini.

saya perasan, saya ni bukanlah penulis tegar yang baik. huhu.

manakan tidak, adakala, datang time yang mood nya rajin menulis, tudiaa..dua tiga post. semuanya panjang2 belaka. dan (secara self-claimnya..huhu) isi-isinya pun boleh tahan la..

tapi bila datang time malas, atau idea kering, atau merasakan blogging ni mengambil masa, mulalah..perlahan-lahan saya berhenti menulis untuk beberapa ketika, dan kalau habis baik pun, update la, sikit2 yang saya kira agak merapu.

agak-agaknya..apa yang orang/ follower/ pembaca akan fikir eh?

"huh...husna ni, nak tulis ke tak nak??"
"dia ni ada blog lain ke..tengah nak consider tutup blog ni??"
"busy benor lah dia ni.."
"xde idea letteww.."
=.=''
(monolog adalah ciptaan penulis semata-mata)
(tapi..nasiblah kalau terkantoi yang anda sebenarnya pun terfikir begini..huhu)


kenapa timbul pertanyaan/ kemusykilan sebegitu?
kerana tiadanya konsep berterusan pada blog saya.

begitu jugalah konsep istiqamah dalam pengabdian kepadaNya.
kalau xberterusan agak-agaknya macam mana?
entah-entah malaikat pencatit amal pun akan tertanya..
"eh,eh..dia ni betul-betul hamba yang nak bertaubat ke?"
"emmm..busy benor dia tuh.."

Daripada Aisyah r.ha., Nabi Muhammad SAW bersabda:
 "Wahai manusia lakukanlah amalan mengikut keupayaan kamu. Sesungguhnya Allah tidak jemu sehinggalah kamu jemu. Amalan yang paling Allah sukai ialah amalan yang berterusan walaupun sedikit."
(Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

T_____T
sama-sama kita reflek diri..



Wallahu'alam..

4 comments:

Norain Ishak said...

husna! haha. sama la kita. skang ni pun takde idea je nak tulis apa. so, pergi baca blog orang jeh. hihi.

[h][i][D][a][Y][a][H] said...

After approximately 2 months~~:P
anyway, iAllah..priority change with time.

~HuSnA ZuBiR~ said...

ain~
huhu..tpi tgok ain update je :D

dayah~
yup2..insylh..:)
huhu..2 months..almost...~

Anonymous said...

sbnrnye kan, apa yang readers selalu akan terfikir ialah..

"isy, budak ni bila nak update blog?!"

huhuh.. :D