Friday, September 11, 2009

Bye Trial, Hye Bazar


*perhatian-post kali ini agak panjang. Harap sabar membacanya..gambar2 disertakn untuk mengelak kebosanan yang melampau*

Alhamdulillah..trial dah lepas. Tapi kali ni, xrasa relief cam exam2 before2 ni..kenapa?? sebab..ni bermakna, exam yang lagi besar semakin dekat..15october.. erm..sebulan lagi..tapi tolak raya, tolak time tidur (malam), tolak time riadah, tolak time itu, ini, it

u, ini..tup2 tinggal..huh..berapa minggu ja...........

Pape pun.. yang ni dah lepas ok la....time exam..fuhhh..sume jadi rajin. Semua buku bukak, gambar di bawah sebagai bukti..









sebelum..







selepas..kembali seperti sedia kala..


Habis ja exam..meja study 'spick and span'!! (ade ke patut).. tapi patut jugak kan..xkan la nak biar bersepah ja.

Habis exam, aku explore hard disk. Fikir nak tengok kartun avatar, tapi terhenti kat cerita favourite Uya (chaletmate), House M.D..best gak.. cerita tu macam angan2 aku dulu2..

jadi doktor, dianose orang, then, bedah...

habis dua siri.. ili tetiba ajak aku

ili: husna, bazar..nak?

aku: erm..on je..ko?

ili: aku ok je..mira n opie yang ajak...

so, itulah first time pergi bazar kat Tanjung Malim..

sampai sana, mula la..mengidam itu, ini..

nak beli yong tau fu, tapi..pikir bajet...xjadi..

Tetiba, teringin roti john and tau fu fa..feveret tuh..!! jalan2..tengok2 stall roti john and tau fu fa, opposite to one another je.. erm..aku kat tgh2..xtau nak pilih..beli dua2, tu nafsu..baik beli salah satu ja..

Aku pilih tau fu fa..lepas beli..jalan2 4-5 meter, tetiba, ntah macam mana, plastik taufufa tu terlucut dari tangan aku, then..

GEDEBUKKKK (bunyi lebih..)

jatuh ke tanah..habis hancur dalam plastik..aduh..dah la aku teringin lama dah..

Alhamdulillah, ili tolong aku,

Ili: takpe2 husna..kite tuang balik dalam bekas dia.

Aku: xgeli ke...

Ili: xpe nye..plastik ni bukan kotor pun...lgipun, ko bukan teringin ke..?

Aku: ha ah..

Jadi, Tuang la balik ke dalam bekas..rupa pun dah xde dah..harap rasa je la..sekali sekala aku tengok,macam muntah baby pulak..

lebih teruk dari yang ni~gambar hiasan

Jalan, jalan, jalan lagi..

Ili: husna, tu putu mayam..ko cakap ko nak kan??

aku memang teringin putu mayam..balik rumah ari tu pun, xdpat makan sebab xdijual..

bukan nya teringin sangat..Cuma teringat Along (abg aku yang kini berada di negara Sudan) kalau sebut putu mayam..

tu kuih favourite dia..selalu aku dgn dia ja yang suka sebab tu makanan kitorg time kecik2 dulu..adik2 yang lain sekadar masuk mulut ja....

teringat jugak, macam mana aku dgn abg aku, masa kecik2 gi bazar/pasar malam..

aku and along..mase kecik2~comel kan??

(gmbr hiasan)

aku: along, putu mayam long..sedapnye..

along: una nok ke??Along pun suke jugak..jom..

husna: ha ah..aku nak beli..

pendek cerita...aku at last beli..tau fu fa, putu mayam and laici kang..

malam tuh, aku rasa sangat ngantok..nasi goreng bukak puasa dari natural history club belum dijamah..kenyang+mengantok..air laici kang tinggal separuh, putu mayam belum sentuh..baru makan sosej dan kuih2 dah kenyang..

after gi surau, balik..tido..bangun sahur, bajet nak makan nasi tu, tengok2...

BASI !!!!

klik pada gambar ini untuk nampak lendir di sudu dgn lebih jelas

laicikang macam air telur katak pulak...

So, tinggal putu mayam ja...erm...makan je lah..alhamdulillah..bersyukur dgn apa yang ada..


14 comments:

uya baik haha said...

una,, nk add info cket,, nsi goreng tu juga dipenuhi dgn SSEeeeMMMuuuTTTTT!!!!!.. ak rse semut chalet kte ade xtra skill la dlm sense fud neh ... XD 

asiangirl said...

korg jgn risau ar.. semut kt chalet aku nie cm da immune ngn ridsects.hua3..xptot btol.xnnti food, ngn kitrg2 skali diorg terkam..issshh.
btw, husna, bilik anda menunjukkan satu improvement yg menddak.hehe.bgus3.
keep it up. rajin2 pn boley la mem'visit' ku punye bilik yg juga menunjukkan improvemnt.
kui3..

ummi said...

...walaupun sudah berada dalam gengaman,tiada siapa dapat menjamin ia milik kita..aduhai..lemahnya manusia..

nilai-nilai tarbiyah berada di dalam lingkaran kehidupan kita.

~redha mendatangkan kecukupan dan keamanan.~

Akmal Hayat said...

x pnjg pn..

dasat eh ko time study..x trurus bilik!

Afiq said...

poyo jerk!!!!

BAKR said...

Nice post

sape kate poyo...

hehehe (bt ketawa bunyi mcm dracula)

muFFin said...

aku punya nasi goreng pun basi... sedih gile...

~HuSnA ZuBiR~ said...

uya baik haha (apekah?)~

haha..tu rr ko..aku simpn dlm plstikk..semut x msok pon..tpi aku rsa semut kt chalet kita tuh da some kind of super power..siap jln ats air g smata2 utk red beans tuh..haha

~HuSnA ZuBiR~ said...

assiangirl~

haha..improvement..ya..aku mmg sllu mengupgrade bilik nih..kan3..smpai ko nek jeles..haha..(adekah?)
hurm..aku mlwt sllu..nt2 wt la open hse..huhu

~HuSnA ZuBiR~ said...

ummi~

huhu..benar2..makanan2 tu dah jdi milik una..sbb una y bli..tpi still boleh ditarikNya dgn kkuasanNya..ermm...ikhtibar y tsirat..

~HuSnA ZuBiR~ said...

akmal hayat~

haha..ttuh meja ja..bukan ksluruhn bilik taw..!!part lain ok jek..huhu

~HuSnA ZuBiR~ said...

afiq~

ape yang poyo???huh???

~HuSnA ZuBiR~ said...

bakr~

ha ah kan long kan..ape r..ttba je poyo..(yeyey!!along come to the rescue!) :P

~HuSnA ZuBiR~ said...

muffin~

haha..dpt kt ko, sume basi..tu rr..tamak g..dh kyg, beli lg..heh