Sunday, January 09, 2011

ANA hanya PROVIDE, tapi, ANTUNNA lah y menCORAKkannya


Ini hadiah.
Hadiah y comel.
Kenapa hadiah ini comel?

(Simple yet significant.
just 3 words to describe it.
yes. three.)

Sebab dia ada ibrah (pengajaran) y diselitkan bersama.

YOU ARE TO PAINT YOUR OWN CHARACTER.

***************************

Dari kecil, aku suka sgt2 pasir warna2 y guna utk colour cartoon, dgn hanya 'lesek' gam atas part y kita nak warna. Tapi aku hanya lihat nya, sbg mainan utk budak2 utk generate creativity.

Ketika dlm circle, sister tanya, "sape suka tumbuhan, sape suka haiwan."
aku pilih, tumbuhan.
haiwan...err.... :)
masing2 pertahan sebab musabab dia suka haiwan/tumbuhan.
rupa2 nya, ada hadiah y menanti setiap sorang...

bila dapat..
aku, teringat zaman budak2...
"comel! ^^ mcm masa dulu2.. main kat planetarium!"
tapi, sebenarnya, apa y nak disampaikan lebih dari itu..

sister tu, tya...
"Agak2 kenapa akak kasi ni?"
"Apa y nak disampaikan?"

***********************************

Dan..
aku ingin kekalkan keadaan hadiah ini seadanya,
di atas almari,
utk ingatkan bhw..

Mereka hanya dapat membekal, tapi terpulang kepada kita utk mencorakkan, dengan bekalan y ada.
dan..
coraklah, dengan seCANTIK2 nya...


Wallahu'alam.

4 comments:

RENCAi said...

nice :)

[h][i][D][a][Y][a][H] said...

:)..alhamdulillah,

~HuSnA ZuBiR~ said...

hidayah~
akak..sy dah tukar kasi nama hidayah ^^.. bg ada mksud :)

afifah said...

warna bagi cantek sket.. tp nak tanya.. kalo orang tu buta warna cmna plak?? hehhe