Wednesday, March 23, 2011

The Procastinated blogpost:Birthday in UK~


ya... at last, dapat ku tunaikan janjiku, kpd kawan2 y telah sgt beriya mnyamut birthday ku di sini, UK. Alhamdulillah, dikurniakan insan2 y ceria utk dijadikan rakan sepanjang perjalanan hidup di negara orang ini. Jadi, utk itu, sy nak ucapkan jutaan jutaan terimakasih dan jazakumullah kpd semua y telah 'make my day' :) stiap usaha korang, kuhargai sangat dan diabadi dalam kenangan dan doakuu, insyallah :) ya..dan aku sgt3 terharu apabila dgr kisah 'behind the scene' diorg..:') hebatla...tabikk..~

pada malam nak masuk 5.3.2011

tiga orang hamba Allah ini...


ya..tiga orang ni..yang bajet comel ni..


dan seorang lagi coursemate


ya....
yang juga bajet comel..:P

usaha buat sambutan harijadi utkku ^_^

hehe..sambutan y grand tidaklah kupinta, cukupla sekadar doakan kejayaan dunia akhirat. tapi diorang nak buat juga...jadi kita terima jelah ^_^ heheh~

menunya...memang xdisangka sungguh! makanan favouriteku yang jarang sekali dapat dimakan, apetah lagi, kalau di UK ni..hampir mustahil kalau nak yang cukup set...so, apekah dia??

jeng..jeng..jeng...


nasi kerabu!!

ha...susah tu, nak dapat sayur2 dia bagi cukup set. tapi diorang still usaha gak buat, guna sayur y available :') dan part y plg susah, ialah 'resepi legend'...rupanya, Izzah, pi cari kat ummi, through fb..dahsyat2..walaupun part 'air tangan' ummi tu, xde, tpi rase dia, stilll....zaaaasss...:DD dan y plg aku terharu, ialah cara diorang nak dapatkan supply budu..import dari manchester, dan pass2 kat orang tuh..xsilap 4 layer orang, diorang passing..planning y awal sgt..<3>
dan bagi nipa dan yvonne, y first time makan nasi kerabu, ya...ini lah nasi y paling sihat :)) suka bila tgok korang xpernah mkn, tpi terus try tolong masak..<3

aku pula, dikuarintin dalam bilik. nak gi lalu dapur, kena ikat towel kat kepala, tutup mata..=.=" susah benor..time tu, perut dah lappaaarr...bau pulak, mengancam..huuuu..bila semua settle, hasilnya..^_^

ade candle2 lak tuh..fuhh..first time..
belon pun dipasang di merata2 tempat dlm rumah..grand betul~

malam tu jugak, ade sorang hamba Allah ni, katanya nak datang, ke Birm..sorang. mula aku dah suspek something..tapi stelah bbrpa helah dia, mmg sure dia nak datang sorang. habis dia kelentong ku, mula la, risau sbb itu adalah "friday night" di mana omputih nih, biasa akan suka berpesta...so, dgn harapan dia selamat sampai, aku ke stesen keretapi sorg2 utk ambil dia...dan rupa2nya, ada dua lagi manusia teman dia mai..=.= grrrr....mmg 'dush' la, time tu..huuu..mohon maaf~ :D

cehhh...buat muke baik...pd hal, bru pas tipu org..xbaik taw! :P

xcukup dgn itu, disuruh pula, aku tidur awal..dah la, lepas makan..rupanya, hadiah birthday=tiket ke manchester 2hari satu malam..wooo..

dapat masuk stadium Old Trafford (manchester united FC) free..hihi..terimakasih uya, ili, aishah..:D

dan event kedua di manchester..ialah~

MAKAN!
Restoran:
jazeera (nasi arab)
moonlight (ice-cream)
rice (makanan asian)
deena pun ade :DD tq deena..walaupun kamu busy...sempat jugak jumpa :)

balik dari manchester, rumah wardah..buat makan pulak..(makan sokmo, meme korang nk bg aku gemuk nih >.<)

ini pun antara makanan kegemaran aku jugak..makanan utara..


Laksa Kedah!! :D
jazakumullah khairan kpd tukang2 chef: liyana, atikah, maziyah dan jing theng..:))
sedap2~

dan alhamdulillah jugak, dapat macam2 ucapan, doa, dan hadiah dari kwn2 dan y plg penting dari keluarga <3..

hadiah dari kawan macam2, dari kad, album, purse, phone charms, gelang, pokok bunga, hiasan dinding, teddy bear, dan penimbang tepung/gula etc. (utk baking) smua hadiah kusuka..pandai diorg cari kegemaran aku, utk disuaikan dgn hadiah harijadi..

dan special thanks to Afifah Abdulrazak kerana telah buat video khas untuk hari jadi ku..:)
trharu :))

tapi,
ada satu hadiah y paling2 aku suka, tapi kini sudah tiada...
pokok ini....
dicuri orang! >:/ hanya sempat beberapa hari, di alih kedalam pasu itu..
sori uya....t.t xbmksud nk kasi hilang..sgt suka pokok ni..emm..mgkin bleh ganti dgn baru, tahun dpn?? :D hehe

semua hadiah y diberi cantik dan menggembirakan. terimakasih kawan2..:)

tapi.....ada satu hadiah yang menggembirakan bukan hanya hati malah jiwaku sekali..
bukan hanya sehari, malah setiap hari dan masa..
bukan hanya di dunia,, tapi juga utk bekalan akhirat...
iaitu..hadiah dari kedua ibu bapa yang amat kusayangi <3

tafsir quran per kata..:")


masya Allah..sgt2 tharu. sudah lama kuinginkannya. pd program musim sejuk (PMS) aku belek2 namun, xsure nak beli ke x..rupanya, mmg rezki, quran tu, dijadikan hadiah utkku oleh ummi ayah..syg umi ayah! jazakumullah (semoga Allah balas dgn kebaikan)

************
begitulah kehidupan..
sungguhpun bermacam perkara dan benda boleh menggembirakan hati..
namun,
tak semua memberi kegembiraan dan ketenangan y abadi..
hadiah dari kawan.. menggembirakan
tapi, kemesraan dalam persahabatan itu lebih diingati..
makanan.. menggembirakan sang perut
tapi, nikmat kesihatan itulah y menggembirakan perut itu..
ucapan birthday yang bombastic itu kdg2 menggelikan hati
tapi, doa2 mu utk ku itulah y akan lebih bermakna..

dan lain-lain

jadi, ingatlah bahawa kehidupan dunia ini, hanyalah sementara..
dan
apa akan jadi, selepas kehidupan di dunia?
fikir2 kan lah

kerana manusia itu perlu berfikir dan panduan untuk berfikir

****************
Akhir kalam, terima kasih sekali lagi kepada semua kawan2 y kusayangi semua..ku doakan moga persahabatan kita kekal abadi..:)
mintak maaf salah dan silap sepanjang kita mengenali satu sama lain..

‎"Perkara yang paling aku menyesal sekali dalam sehari ialah apabila terbenamnya matahari, umurku berkurang tetapi amalku tidak bertambah': - Ibn Mas'ud-

Wallahu'alam.

10 comments:

afifah said...

waaaah.. alhamdulillah husna dpt kawan yg best2 semua!yang seiring sejalan dan seperjuangan hehe... yg paling terharu bab nasi kerabu tu.. hehe

muhamad nuqman said...

wah..best gila ang..nasi kerabu!!!!!!!!!!!!!!!!!dh jd feveret ak sjak stdy kt ganu ni..hohoh

[h][i][D][a][Y][a][H] said...

nasik kerabu, wah budu..
husna, sy still tak sempat nak jumpa awak unk bagi kad bday, klu pos plak, bazir duit.hehe.iAllah nanti dah start cuti jmpa eh:)
ps:Husna pergi tak SC?

~HuSnA ZuBiR~ said...

afifah~
a'ah..alhmdlh.seronok :) kan3..nasi kerabu..huuu..sedap..aku demand lg suh diorg buat, mggu ni..:DD

~HuSnA ZuBiR~ said...

nuqman~
ouh,..ang tgnu ka, la ni..haa..treasure molek2 negeri tuh..byk bnda best :D

~HuSnA ZuBiR~ said...

hidayah~
huhuh...masa sgt jeles dgn kita ek..:P nnt dtg2 la, umah singgah..:) SC, insylh..xfikir g..huhu~

Anonymous said...

pertanyaan yg sgt touching dr izzah:mkck makanan apa paling2 husna suka?
ummi:nasi kerabu kot
izzah:klau mcm tu mcm impossible je nak buat kt sini,utk birthday dia.
ummi:boleh,buat yg simple version je.
lepas tu bermula lah msg2 cinta kami.

sahabat ialah anugerah,ia bukan perkara biasa2 dan ia bukan kebetulan.ia adaah nikmat yg wajib disyukuri..una pulak kena masak nasi kerabu tu untuk mereka,ok?

ImaginE said...

weh.selamat hari jadi(procrastinated wish jugak ni)

Semoga dikurniakan yang terbaik oleh-Nya.

p/s-nak hadiah?datang Belfast eh? :D

~HuSnA ZuBiR~ said...

umi~
huu :') izzah mmg sweet sbnrnya..dpn2 mmg dia xtunjuk :P alhmdlh..berkat doa ummiayh <3

imagine~
huhu...klu aku xpost, sah xwish nye :P hehe..
ameen..eh, wahidah, jdi x, dtg birm? ha..pas la hdiah time tu :DD hehe

ImaginE said...

haha.aku stay london.pastu amek bas pi birm airport tros..lmbat lagi kot nk jejak birm? :P