Friday, August 07, 2009

Bahangnya Kian Kurasa...

aduh...(mengeluh)


asal banyak sangat kerja ni?? (mengeluh kali kedua)


eee...penatnya..(mengeluh lagi??!)


takpe2, petang ni, ak nak buat tu, ni..malam pulak plan...(plan,plan...xabis2)


STOP PLANNING!! START WORKING!!!


bahang A-level kian dirasai..being an 18-monthers is not easy..gotta stress on some self-effort...kadang kala, aku teringat time spm..alangkah bahagianya..


Trial AS 1st september..3 weeks more!!
Personal Statement
UCAS Application
DOE
AS level exams 12 0ct.


Semuanya, memerlukan persediaan yang rapi..Sememangnya diri ini telah plan, ada menjadi, ada yang tak..bahkan, ada yang kadang jadi kadang tak jadi..ape pasal..jangan tanya..

aku telah betul2 mengehadkan diriku aku sendiri dengan mesin2 yang telah menjadikan dunia ini kecil, sejak masuk sem ini..cuma kadangkala terlalai (sebentar saja)...manakan tidak, terlalu banyak untuk diexplore...di bawah ialah sebahagian restrictions i've made to myself..


Computer

-games; di rumah (Jitra) sahaja

-online internet; -whenever ade kerja yang memerlukan internet research
-time kelas ICT and psychology
-YM..yang xdapat tidak,sebab..dia otomatik on bila aku bukak laptop..sebab through meebo

- weekends; bila dah bosan atau sambil2 bukak buku

-exploring computer softwares; di rumah (Jitra) sahaja

so, SORRY la kalau lama xupdate blog


Handset

-bila penting sahaja


Outing

-keluar kalau ada barang nak beli; yang susah untuk dipesan


Sports

-6-7pm; sekali sekala 5:30pm-nanti malam penat


Huh..?bila list, cam xbanyak pulak...erm..habis tu ape yang mencuri masa ku ini??


masa sangat cepat berlalu..aku sangat berharap supaya diri ini mampu mengejarnya, dari semua aspek..rohani, fizikal, akademia, dan sosial..


ingin aku mengucap jutaan terima kasih kepada


Ayah
kerana nafkahmu dan menjadi pembimbingku; setiap gerak-gerimu adalah nasihat buatku yang sangat2 bermakna


Ummi
kerana menjadi ibu dan teman sejatiku yang sangat penyayang; mengikut setiap langkah yang kuambil..


Along
kerana menjadi contoh teladan dan idolaku...(sedih bila terkenang jauhnya jarak yang memisahkan kita)


Adik2
kerana sentiasa menceriakan hidup ini..(sentiasa???haha...)


Cikgu2
kerana banyak mencurah ilmu..xpernah kau jemu mengukangi pelajaran itu over and over again..


Kakak2 seniors
kerana menjadi contoh yang baik dan sentiasa berusaha mengerat ukhuwah kita..terutama batch 10 Kyuem..


Kawan2
kerana menghargai diriku sebagai sahabat kalian..


Dengan kehadiran anda semua, aku sampai ke peringkat ini...aku hargainya..dan kini akan kukumpulkan semuanya dan corakkannya ke dalam hidup ini...


Satu lagi yang kupinta..


DOAKAN KEJAYAAN AKU...

TERUTAMANYA A-LEVEL INI..


Aku setuju dgn kata-kata Dai;

Aku wajib Fly,

Aku wajib ke Universiti di UK

Aku wajib membanggakn Mak Ayah aku

Aku wajib 'grad' 1st class degree dalam Ekonomi...

JADI..

Aku haram untuk tidak fly

Aku haram untuk ke Universiti selain UK

Aku haram untuk menghampakan Mak Ayah aku

Aku haram untuk 'grad' selain 1st class..

INSYA ALLAH




25 comments:

muFFin said...

betul2... masa jadi makin singkat...

eh, hannan tu 1 sekolah dgn kau ye

~HuSnA ZuBiR~ said...

muffin~

ha ah..ko tau mne??knal ke??

muFFin said...

budak TOPAZ... die sponsor UEM

huda laa said...

salam..hehe, samalah kita!..amik a level setaun setengah ja!..adeh2..all da best deh!..

Akmal Hayat said...

lain kali amek yg 2 taon..

rehat cket..

salimah -sally- said...

exam!!cuakkk!!

yeye kite wajib fly.ngeee~

~HuSnA ZuBiR~ said...

huda laa~

oo..kira taun ni dh fly ka..??ee..monday ni kuar result kan...haa..nt kena serbu ar..huhu

~HuSnA ZuBiR~ said...

Akmal Hayat~

erm..nak wat cena..depa kasi..lgpon depa tu leh sep bjet ar kot..klu 2taon lg mhl..aku mgsa~

xpe..insya Allah..org len leh buat..y not us? :)

~HuSnA ZuBiR~ said...

muffin~

huhu..awat??nak suh dy jdi pet bro ko ke??huhu..xabih2 nak aim org...hehe

~HuSnA ZuBiR~ said...

salimah-sally

yela..ko byk duit..huhu..tensi2..

Dai said...

wah... xpnah nye org quote penulisan aku... terharu syial...~

yah! kita fly bersama! insyaallah!

~HuSnA ZuBiR~ said...

dai~

huuhu..ko kira ahli flsfsh smntara ar dlm post ni..bgga ar kjp...haha

insyaallah..sama2 ya dai!UK

kash berimbun said...

menarik hang punye blog ni.. aku baca ringan hati..

afifah said...

husna... chaiyok!!!!!!InsyaAllah kitorg doakan..

Anonymous said...

it's an opportunity not an obstacle.u know..opportunity knocks only once.tq allah 4 gvg us such a lovely dghtr.

ummi said...

hayatilah surah alam nasyrah(94:1-8),no pain no gain.o..allah pls bless my lovely dghtr and all her lovely friends..amin.

Rabiatul Adawiah Sulaiman said...

semoga kita sama2 berjaya =)

kak yana said...

insya-Allah..husna ble nya...tp ingt..klu gagal pn ujian..klu berjaya pn ujian...

km penah gagal...mmg perit..tp kna telan gak..mula2 sgt pedih bila alami nya..tp

ingt janji Allah..kifarah dosa kita...nikmat yg lebih bnyk Dia bg...jd semangat balik nk tebuih balik gagal tue..semnagat!!!!!!!!!


ni amik lagu best 1 no..huhu

by SHOUTUL HAROKAH-BAIT PERJUANGAN


A Ahaa, A Ahaa, A Ahaa, A Aa A Aa A
A Ahaa, A Ahaa, A Ahaa, A Aa A Aa Aa

Kita harus bersatu
Dalam perjuangan Islam
Kita harus berpadu
Demi kebangkitan Islam

Kita harus bersatu
Dalam perjuangan Islam
Kita harus berpadu
Demi kebangkitan Islam

Apabila Islam dihinakan
Apa yang akan kita lakukan
Apabila Islam dijatuhkan
Tugas kita adalah berjihad
Tugas kita adalah berjuang

Kita harus bersatu
Dalam perjuangan Islam
Kita harus berpadu
Demi kebangkitan Islam

Bangkitlah, mari berjuanglah
Kobarkan jihad di jalan-Nya
Bangkitlah jangan engkau ragu
Ingatlah surga menantimu

Bangkitlah, mari berjuanglah
Kobarkan jihad di jalan-Nya
Bangkitlah jangan engkau ragu
Ingatlah surga menantimu
Ingatlah surga menantimu

A Ahaa, A Ahaa, A Ahaa, A Aa A Aa A
A Ahaa, A Ahaa, A Ahaa, A Aa A Aa Aa

Kita harus bersatu
Dalam perjuangan Islam
Kita harus berpadu
Demi kebangkitan Islam

Apabila Islam dihinakan
Apa yang akan kita lakukan
Apabila Islam dijatuhkan
Tugas kita adalah berjihad
Tugas kita adalah berjuang

Bangkitlah, mari berjuanglah
Kobarkan jihad di jalan-Nya
Bangkitlah jangan engkau ragu
Ingatlah surga menantimu
Ingatlah surga menantimu

Bangkitlah, mari berjuanglah
Kobarkan jihad di jalan-Nya
Bangkitlah jangan engkau ragu
Ingatlah surga menantimu
Ingatlah surga menantimu

Apabila Islam dihinakan
Apa yang akan kita lakukan
Apabila Islam dijatuhkan
Tugas kita adalah berjihad
Tugas kita adalah berjuang
Tugas kita adalah berjuang

salam juang!!!!

alhanzalah said...

Go go go!!

nuruddin azzinkie said...

budak .5 kat Ky kena jadi kiasu 40 darab 100 kali budak 2 years~hehehehe

~HuSnA ZuBiR~ said...

kash berimbun~
iye??alhmdulillah....sila2 lah jengui2 sllu norh..huhu..

~HuSnA ZuBiR~ said...

afifah~

syukran pah..aku akn kng jasa ko..huhu...keep in touch erk...ukhuwah 4 eternity.. :)

~HuSnA ZuBiR~ said...

anonymous n ummi~

umi!!alhamdulillah..syukur2..tq ummi ats segala2nya..hnya Allah sja yang dpt mmbls nya..kirim salam kat ayah sama!

umi ni up-to-date betul..nasib xdak facebook erh..huhu

~HuSnA ZuBiR~ said...

rabiatul adawiyah~
insyallh...sama2 erk..psycho bg dapat a!!huhu..taun lps xde org dapat a tau!!

~HuSnA ZuBiR~ said...

kak yana~
terimakasih erk..insyalah..i'll take your words..
eh2..dia nyanyi pulakmkt blog ni..apekah?

alhanzalah~
terimakasih yer..

nuruddin azzinkie~
huhu..tu over tuh..takpe..cbr erk..ok xpe..huhu
bla fly??best nya!!weh..lutfi dh fly mlm ni erh..jeles aku!!aiseh..doakan kitorg pulak erh