Wednesday, June 23, 2010

Xsangka dah habis..


alhamdulillah..syukur sangat2 sebab dah habis A-level..
SANGAT lama aku tidak meng update blog ini..
dah nak genap seminggu aku dah selesai dgn exam ini..
hari sabtu baru2 ini, graduation day, y juga bermkana, itulah hari last utk kitorg berada di KYUEM sbg seorang pelajar...

Perasaan pada ketika itu:

- seronok; sbb tgok sume pakai baju lawa2..
- lega; sbb bleh balik umah, xpikir psl exam lg dh

- terharu I; bila tengok cikgu2 y mgajar kita.. especially Pn. Mazura, Pn. Jas, Mr. Hanson

- terharu II; bila tgok baju, nampak muka ummi y bsungguh2 mncarikanku baju & menempah jahit manik atasnya..

- terharu III; sbb ummi ayah sggup dtg walaupun bru lps bjaln jauh- balik trgganu..
- kosong; sbb 1st time, aku xmemegang kamera time event y besar..kameraku rosak T.T
( so,penyelesaian: aku 'menempek' dlm gmbr2 org lain )

1 tahun stengah..bukan lah masa y lama jika diimbas kembali..rasa sungguh xpercaya...
tup tup tup, dah habis A-level..woahh..
Tapi ada satu lg benda bsar y mnanti..
RESULT!!
(Ya Allah, bagilah result y cemerlang utk Husna..amin)
thank you doakn :)

di KY,banyak benda aku pelajari
ada time susah, ada time senang...mcm kat tmpat lain lah kn..cuma kat sini, aku byk belajar ttg kehidupan dari aspek2 ttntu..

tapi duk kat kolej ni..lain, dari aku di sekolah...
sini..
aku lebih kepada study dr kokurikulum
aku lebih kepada senyap drpd bising atau pekena org
aku lebih kepada memerhati dan berfikir
aku lebih kepada riadah ringan2 drpd main puas2 (time last sem-sem 3)
perkembangan y baik??
Wallahu'alam..
tapi aku rsa tidak... adakala, rsa tringiiinn, nak kmbali ke sekolah..
di mana, main aku, no.1..study no.2..
tapi nak buat mcm mana..nak fly, kena buatla cara nak fly..kn?

so, skrg..dah habis..Alhamdulillah..
masa di rumah, harus di treasure sebaik mungkin..
setakat ini, banyak aktvt y dibuat di rumah..
sgt seronok..
insylh, blog ini akan di tukar layout dan cuba utk kembali aktif :)

9 comments:

mAd~TAU^^ said...

wah.........gudlux......
lepaih ninak pi ngara mana??
zmbabwe??

~HuSnA ZuBiR~ said...

ha ah..btul la tuh -.-" ~

pipah said...

wei gud luck...
ang dh wat terbaek.. tawakal ja.. huhu..
bahagia ang noh.. huhu dh lepas.. heheh

Syahira Ismail said...

alhmdllah, lpas dh..u've done a great job in ur life..tahniah

btw..u look gorgeous wlpown xbpe nmpak pic husna..sme org pkai bju glap.:)

~HuSnA ZuBiR~ said...

pipah..
tq my fren ;) tawakkal~

shira..
huhu..tq..em, mmg suma kna pakai bju gelap..tema dy dark attires.. :)

Anonymous said...

dah besar panjang dah pun haa.. =D

~HuSnA ZuBiR~ said...

anonymous..
hehe~

Syukri Sapuan said...

selamat menjadi alumni kyuem a.k.a supersenior! hehe

Anonymous said...

congrats husna ^_^.. bestnya dh abes.. ak baru nk start apply u... x tau nk p mna..

-ainzati