Friday, August 06, 2010

Si dia...


Why do the birds go on singing?

Why do the stars glow above?

Don't they know it's the end of the world

It ended when I lost your love...



Why does my heart go on beating?

Why do these eyes of mine cry?

Don't they know it's the end of the world?

It ended when you said goodbye..

- by KAREN CARPENTER

Malam ini, 6 Julai 2010, pada jam 9 lebih, bertempat di hadapan supermarket C-Mart, Jitra, tercipta suatu sejarah dalam kehidupanku..fuuuhh..

Aku terpaksa mengucapkan selamat tinggal kepada si dia..

Kata kumpulan Iklim- Bukan ku tak sudi..

setelah mendalaminya, selama lebih 1 tahun, aku mula sedar yang dia adalah terbaik buatku, walaupun, kalau nak diikutkan, banyak lagi yang lebih baik..

dialah yang sering menyanyikanku lagu2 indah, tatkala, keseorangan di bilik..
dia jugalah yang mengejutkan ku di pagi hari, baik untuk qiyam, solat, atau sarapan..
di setiap ketika, susah dan senang, dia sentiasa disisiku,
dia jugak sering membuatkanku senang hati dengan merapatkan hubungan kami sekeluarga..
dialah sumber inspirasiku, kerana padanya, ada seribu satu kenangan aku dengan keluarga, dan sahabat2 ku..

sungguhpun, kadang kala, diri ini kurang menghargai kehadirannya, dia tetap setia padaku, berkhidmat sepanjang masa, tanpa keluhan..
kekadang jua, aku menyakitinya kerana kecuaian ku, tapi, dia tetap bertahan dengan karenahku..
ada kala, dia merajuk..
untuk beberapa ketika, dia menghilang..
tapi, kehilangan itu hanya sementara..dia datang semula setelah dipujuk..

tapi...
semalam, lain..
tidak seperti dahulu..
dia pergi, tanpa meninggalkan pesanan,..
perginya dia, semalam..
adalah untuk selamanya..
aku pasrah..
mungkin, kita tidak ditakdirkan bersama..
maafkan aku kerana sering menyakitimu..
terima kasih untuk segalanya..

aku sangat mengharap yang kau fahami perasaan ini..
namun, hakikatnya, kau xkan bisa memahaminya..
dan membalasinya...
kerna kau hanyalah sebuah Handphone biasa... XD

[nice ar husna...jiwang habis! eeee..this is ssooooo NOT me..]

maaf..di harap jangan tiru perbuatan ini..
ini dikatakan, lagha..
astaghfirullahal 'azim..


*handset aku sering kali 'sakit' terpadam,tapi semalam dia sangat kronik, dan hari ini, ayahku memutuskan untuk beli yang baru ,memandangkan ada jualan handset 'harga gudang' di hadapan C-Mart*













*gambar hiasan*
[sony ericson- z 710i dalam kenangan]



p/s: sebenarnya, xlayan pun lagu Iklim, tapi, tetiba terjumpa dalam file Music komputer ini.. letak je lah,cam sesuai jek..huhu~

8 comments:

Khairul Nizam said...

giler ah!! jiwang siot!! haha... jeles gak ak ngan sidia, tp nk buat cena setiap yg datang itu pastikn pergi, kecuali Dia yg Maha Kasih dan Penyayang.. =)

P/s: lek ar husna, jgan moody2, hset je pon.. si dia x de perasaan pon.. haha..

ImaginE said...

nice~

huiyo beli henfon baru.

fly nanti henfon baru lagi kan dpt kat london?hehe

xpa² henfon ni buat spare bila balek malaysia..

~HuSnA ZuBiR~ said...

khairul nizam~
sje wt emo sikit.. :P

imagine~
iA..kt uk nnti..y bru..tgok la fulus byk mna..y ni pass on kt adik bwh ak kot..dy xdk nset g :D

pipah baik said...

ewah2.. sedapnye madah berhelah cik husna.. hahah

rosmanrazif said...
This comment has been removed by the author.
rosmanrazif said...

nampak rumah kosng ja..dah pindah ka???

~HuSnA ZuBiR~ said...

pipah~
huhu..sekali sekala..

rosman~
ha ah dh pindah..buln 4 ari tu gi..rosman xtau eh..? udin tlupa kot nk gtau..skrg kt quarters tentera kpla batas, kedah..dpn TUDM..mai la,lawat udin raya ni :)

BAKR said...

wee~...hanya daku mengetahui ceritera sebenar